POULENC – LIGETI – SCHÖNBERG Månadens konsert/Concert of the month XXIII

Månadens konsert / Concert of the month
POULENC – LIGETI – SCHÖNBERG

Senaste upplagan av månadens konsert är inspelad i S:t Jacobs kyrka i Stockholm den 20 oktober 2012. Först hör vi G-dur mässan av Francis Poulenc följt av Friede auf Erden av Arnold Schönberg. Konserten avslutas med György Ligetis stycke Lux Aeterna (känd bl a för att ha använts i Stanley Kubricks storfilm 2001: A Space Odyssey).

Sopransolist på Poulenc är Linda Öhlin.

Musiktekniker: Sebastian Lönberg

– – – –

POULENC – LIGETI – SCHÖNBERG
This concert is from S:t Jacob’s Church in Stockholm October 20, 2012. First the G-major mass by Francis Poulenc, second Arnold Schönbergs Friede auf Erden, and last György Ligeti’s Lux aeterna (famous for its use in Stanley Kubrick’s 1968 film 2001: A Space Odyssey.).

Soprano soloist at Poulenc: Linda Öhlin

Recording engineer: Sebastian Lönberg